Top

Afvallen met een eiwitdieet

Afvallen met eiwitten is dat mogelijk?Afvallen met een eiwit dieet, is dat nou echt mogelijk? Jazeker, met een dieet waarbij je één of meer maaltijden vervangt door een eiwit-shake val je makkelijk enkele kilo's af.

Het is een vaak gebruikte methode om snel af te vallen. Deze dieeten zijn onder andere bekend als het Eiwitdieet, Dr. Frank dieet, Atkins dieet, Sanaslank en ander soortige proteine dieeten.

Het is eigenlijk heel eenvoudig! Je vervangt één of meer maaltijden per dag door een eiwitshake. Deze eiwitshakes maak je zelf van een eiwit  supplement poeder zoals Delight van FitMiss, of  Nr.1 Whey van HYPE of een van de andere eiwit poeders uit ons assortiment. Verder eet je gewoon (maar wel zo gezond mogelijk) waarbij je snelle koolhydraten als brood, rijst, pasta, noedels, aardappels enzovoort zo veel mogelijk probeert te vermijden. De Nr.1 Whey van HYPE heeft bovendien nog toegevoegde CLA, Linolzuur dat je helpt bij gewichtsbeheersing.

 


Sportvoedingweb verkoopt alleen merken van A-kwaliteit, dus je bent er zeker van dat je bij ons altijd een voedingsupplement van top-kwaliteit koopt.Drink wel minstens 2 liter water per dag, dit is nodig omdat je verbranding verhoogt en er meer lichaamsvet verbrand wordt, je lichaam heeft dan meer water nodig.

Zorg ook voor dagelijkse beweging, 30 minuten (stevig door-)wandelen is vaak al genoeg om je verbranding lekker op gang te brengen. Natuurlijk is het nog beter om ook wat aan krachttraining te doen, grotere spieren betekend: meer verbranding en een krachttraining werkt nog meer dan 24 uur door bij het vet verbranden.

Je kunt de nodige eiwitshakes en maaltijdvervangers in onze webshop kopen. Zorg er gewoon voor dat je een kwalitatief eiwitisolaat met Aminogen koopt, zoals Nr.1 Whey, Delight of StrongGirl Isolate, dit garandeert een (veel)beter en sneller resultaat.  

Wat is het principe van een eiwitdieet?

Het principe van een eiwitdieet is om een schema op te stellen, waarin zo min mogelijk koolhydraten en vetten worden opgenomen door het lichaam. Je vervangt hierbij maaltijden door bijvoorbeeld een eiwitshake of eiwitrepen. 

Is een eiwitdieet wel gezond?

Een eiwitdieet is in principe een gezonde manier van dieeten. Hierbij moet wel opgemerkt worden, dat dit niet voor een te lange periode gedaan moet worden. Wanneer je het resultaat heb behaald dat je voor ogen had, kun je overgaan tot een gezonder en gevarieerder dieet. Hierbij breng je het aantal eiwitten terug naar normale proporties en ga je een gezondere voeding samenstelling (oftewel een beter eetschema) volgen.

Deze gezondere voeding moet bestaan uit matige koolhydraten, voldoende eiwitten en 'goede' vetten uit bijvoorbeeld vis of noten. Veel water en voldoende eetmomenten (bijvoorbeeld 6 keer per dag, 3 hoofdmaaltijden en 3 'gezonde' tussendoortjes), zodat je geen honger momenten krijgt.  

Is een eiwitdieet gevaarlijk voor de nieren?

Teveel eiwitten kunnen de nieren aantasten, vaak niet tijdens een korte periode maar wel wanneer men voor langere tijd een zwaar eiwitdieet volgt. De aantasting kan men tegen gaan door veel water te drinken en de nieren als het waren continu te spoelen.
 
Noot: Het is altijd aan te raden minstens 2 liter water per dag te drinken, (dit is ook goed als je niet dieet). Dit is een goede manier om afvalstoffen af te voeren.

Is een eiwitdieet duur?

Een eiwitdieet hoeft niet duur te zijn. Het is zaak om de eiwitshakes goed te vergelijken om inhoud, prijs en toegevoegde stoffen. Wij verkopen diverse soorten eiwitten, in onze schema's staat uitgelegd welke eiwitten het beste passen in je dieet en je bespaart natuurlijk de kosten van je gewone maaltijden.  

Kan ik eiwitten ook uit 'normale' voeding halen?

Jazeker, dit is mogelijk! Echter is het vaak onhaalbaar om dit tijdens een eiwitdieet te doen. Eiwitten kunnen bijvoorbeeld gehaald worden uit: zuivel (magere kwark, magere melk e.d.), noten, eieren, vis en vlees.  

Wat moet ik doen na het eiwitdieet?

Het is zaak om goed je gewicht bij te houden maar ook je eetschema na het dieet. Tel koolhydraten, vetten en eiwitten en stel deze in op jouw behoefte af! Een gezonde maaltijd bestaat bijvoorbeeld uit: groene groente, mager vlees, vis of kip en een klein beetje koolhydraten.

De lekkerste eiwitshake maak je van Nr.1 Whey, deze eiwit word vaak voorgeschreven door dietisten en voedingsdeskundigen. Wil je liever een voordelige eiwit bestel dan: Bulk Whey.
  Wil je een langzame eiwit tegen bijvoorbeeld je honger gevoel 's nachts kies dan Matrix 5.0.

Hoe ziet een eiwitschema eruit?

Op Sportvoedingweb.nl hebben wij diverse voorbeelden beschikbaar zie de volgende link: eiwitdieet  

Overige informatie:

- Soorten eiwitten: soorten eiwitten

- Direct eiwitten bestellen: eiwitten

- Afslank informatie: eiwit dieet