Top

Afvallen met Superfoods

Afvallen met superfoods
door Jasper Alblas

Oké ik geef het toe, superfoods is een beetje een mode term. Op elke website en in elke krant is er wel een artikel over geschreven. Maar dat neemt niet weg dat je er nog steeds je voordeel mee kunt doen.

In dit artikel ga ik je kort vertellen waarom en hoe je superfoods kunt gebruiken om gewicht te verliezen. Na het lezen van dit artikel weet je precies welke superfoods vetverbranding stimuleren en hoe je ze het best kunt consumeren.

Het consumeren van superfoods is, naast mijn standaard afval tips, altijd één van de eerste dingen die ik mensen met overgewicht aanraad. Ik heb er zelfs zulke goede ervaringen mee dat ik ook superfoods ben gaan gebruiken voor de recepten in mijn 7x7 afslank receptenboek.

Cholesterol

Voordat we het over de vetverbranding gaan hebben wil ik nog één ander voordeel van superfoods bespreken. Door de hoge voedingswaarde van de superfoods en de afwezigheid van hoge gehaltes koolhydraten zijn ze ook uitstekend geschikt om je cholesterol te verlagen.

Veel mensen denken dat er medicijnen nodig zijn om cholesterol te verlagen. Maar dat is in de meeste gevallen echt niet nodig. Met voldoende beweging en een gezonde algehele levensstijl komt je cholesterol vaak al vanzelf op een goed niveau.

Vetverbranding

Je lichaam heeft dagelijks energie nodig. Deze energie haalt je lichaam uit het eten dat je eet. Uit onderzoek blijkt echter dat het soort eten dat de je eet een ontzettend grote invloed heeft op je vetpercentage. Voedsel is voor 70% de oorzaak van je overgewicht (de overige 30% is voornamelijk beweging).

In het kort komt het erop neer dat je zo min mogelijk koolhydraten (zoals suiker en granen), voldoende eiwitten en zo veel mogelijk gezonde vetten moet eten, om een slank lichaam te ontwikkelen. Daarnaast is het belangrijk dat je, je lichaam alle voedingsstoffen geeft die het nodig heeft om goed te functioneren.

Voedsel met een hoge voedingswaarde is belangrijk om je lichaam goed te laten functioneren. De definitie van superfoods is: voedsel met een hoge voedingswaarde.

De juiste superfoods

Superfoods zorgen dus voor een gezond lichaam dat in staat is overtollig lichaamsvet te verbranden. Maar niet alle superfoods zijn geschikt om lichaamsvet te verbranden. Het is belangrijk dat de superfoods, zoals hiervoor besproken, voornamelijk gezonde vetten en eiwitten en een minimale hoeveelheid koolhydraten bevatten.

Chiazaad is een van de beste producten om gezond af te vallen. Het bevat een hoop gezonde vetten en is zeer makkelijk aan allerlei gerechten toe te voegen.
Chlorella en spirulina poeder zijn uitstekend op aan salades of groente shakes toe te voegen. De poeders, die hoog in voedingswaarde zijn, zorgen voor een verzadigd gevoel. Dit soort ervoor dat je niet snel daarna weer honger krijgt (je lichaam heeft immers alle voedingsstoffen al binnen).

En tot slot zijn de cacao nibs een ontzettend goed alternatief voor vele ongezonde en dikmakende snacks. De cacao nibs, die oorspronkelijk uit Peru komen, worden biologisch gekweekt en behouden daarom al hun voedingswaarde en hun authentieke smaakt.

De superfoods kun je op deze pagina bestellen. Als je dit voedsel toevoegt aan je dagelijkse eetpatroon zal je gauw merken dat je minder voedsel nodig hebt om een verzadigd gevoel te voelen, en dus sneller gewicht verliezen. Ook zal je meer energie en een betere algehele gezondheid ervaren.

Het is wel heel belangrijk dat de rest van je eetpatroon, naast de superfoods, ook gezond is. In de ochtend een groente shake met Chlorella en spirulina poeder en met de lunch een patatje met gaat natuurlijk niet veel helpen. Op mijn website, www.jasperalblas.nl, vind je meer informatie over een gezond voedingspatroon.

Over de auteur, Jasper Alblas

Op zijn website geef Jasper gratis informatie over gezond leven en gewichtsverlies. Kennis is macht, als het op gezondheid aankomt. Doe je voordeel met de gratis informatie die Jasper beschikbaar stelt. 

Lees hier alle artikelen van Jasper Alblas