Top

BCAA zorgen voor spierbehoud en spiergroei

Wat is BCAA?


BCAA (Branched Chained Amino Acid) zijn aminozuren die, zodra ze in je lichaam komen, gelijk door je spieren gebruikt worden. Ze zorgen ervoor dat je langer kunt door trainen en je na je training veel sneller herstel! Je kunt ze mengen in je drinkbidon en er zo tijdens je training direct voordeel van hebben. Het is in verschillende frisse smaken verkrijgbaar, dus het drinkt niet alleen makkelijk, maar het is natuurlijk ook heerlijk verfrissend en is heerlijk om te drinken tijdens je cardio-, loop- of fitnesstrainingen. BCAA bestaat uit 3 soorten aminozuur, namelijk: Leucine, Isoleucine en Valine.

Hoe werkt het?

Deze essentiele aminozuren (BCAA’s) zijn van speciaal belang voor sporters, omdat deze aminozuren gemetaboliseerd (omgezet) worden in de spieren in plaats van in de lever. Hoe werkt dat? Als na de inname de proteïnes worden afgebroken in losse aminozuren kunnen zij gebruikt worden om nieuwe proteines te bouwen of kunnen zij verbrand worden als brandstof om energie te produceren. BCAA’s zijn essentieel voor zowel mannen als vrouwen, ze zorgen voor het spierbehoud en spiergroei.

Waarom dit zo wordt genoemd?

BCAA staat voor een afkorting, namelijk Branched Chained Amino Acids. Ze zijn opgebouwd in 3 aminozuren. Dit zijn Valine, Isoleucine en Leucine. Deze aminozuren zijn er belangrijk voor het menselijk lichaam omdat ze niet lichaamseigen zijn, dat betekent dat ze niet door het lichaam zelf worden aangemaakt. BCAA’s zijn te vinden in bijvoorbeeld eiwitshakes, maar ook in veel alledaagse voedingsproducten zoals vlees, eieren en vis. Je kunt BCAA’s ook ‘los’ kopen. Meestal zijn dit capsules die je bij gespecialiseerde sportvoeding zaken en webshops kunt kopen.


Welke aminozuur doet wat?

Valine heeft zorgt er voor dat het spierweefsel kan groeien. Isoleucine speelt een rol bij het opbouwen van nieuw spierweefsel. Bovendien zorgt isoleucine er voor de energieproductie in de spierenzelf. Leucine is in feite de meest essentiële aminozuur. Leucine zorgt er namelijk voor dat er geen spierverlies optreedt en het zorgt voorts voor het stimuleren van de eiwitsynthese

Overigens zijn BCAA’s ook goed voor mensen met overgewicht. Men heeft namelijk aangetoond dat mensen met een gezond gewicht (nadat ze overgewicht hadden) baat hadden bij het innemen van BCAA’s. Dit is ook te verklaren. Als je afvalt verlies je ook spiermassa, terwijl het eigenlijk de bedoeling is dat je vetmassa kwijtraakt. Door eiwitshakes te gebruiken ga je de afbraak van spiermassa tegen en zo blijf je je spieren behouden en dat terwijl je aan het afvallen bent. Ideaal dus. Als je gaat afvallen moet je dus ook zeker kijken naar voedingsmiddelen die veel BCAA bevatten.

BCAA's kunnen je vetverbranding stimuleren!

Er bestaat een theorie over hoe BCAA vetverbranding en spiergroei stimuleert: Wanneer het aanwezig is in hoge concentratie tijdens training zal het lichaam dit hoge niveau van BCAA in de bloedstroom zien en dit opmerken als een teken van extreme spierafbraak. Hierdoor stopt het lichaam met spierafbraak en zal dan meer vet gebruiken als brandstof. Op dit zelfde moment stimuleren deze BCAA aminozuren in het bloed insuline stimuleren zodat de BCAA rechtstreeks naar de spieren wordt gevoed.

BCAA verdringen het gebruik om spieren te gebruiken voor energie, waardoor uiteraard spierafbraak wordt tegengegaan. Dus, hoe minder spieren er worden afgebroken hoe beter de proteine synthese en dus meer spieren voor jou!

Het resultaat is dus dat mensen meer lichaamsvet verliezen en spiermassa aankomen tegelijkertijd. Als je het meeste vet wilt verliezen dan moet je ervoor zorgen dat je tot 2 uur voor het sporten zo min mogelijk koolhydraten in moet nemen.

Neem tijdens je training 1 a 2 kleine schepjes BCAA in je drink bidon, dit komt neer op ongeveer 8 tot 16 gram.

BCAA van FitMiss vind je hier

Onze meest complete Aminozuur (en in de juiste verhouding) is Fundapeptide V2.0


Succes!4 stuks Nr,1 Whey Hype Nutrition
23% Korting

4 stuks Nr,1 Whey Hype Nutrition

€ 142,00 € 110,00
BCAA Hype Nutrition
20% Korting

BCAA Hype Nutrition

€ 37,50 € 29,95
Burn pakket - Hype Nutrition
15% Korting

Burn pakket - Hype Nutrition

€ 67,95 € 57,95
Burner SF - Tested Nutrition - 120 tabletten
23% Korting

Burner SF - Tested Nutrition - 120 tabletten

€ 21,90 € 16,90
(tijdelijk niet leverbaar)
Crea5 - Hype Nutrition
33% Korting

Crea5 - Hype Nutrition

€ 29,90 € 19,95
Fitmiss - Snel Resultaat - Trainings Pakket
Nieuw 25% Korting

Fitmiss - Snel Resultaat - Trainings Pakket

€ 106,85 € 79,95
Killa Ketones - Grenade
8% Korting

Killa Ketones - Grenade

€ 29,75 € 27,25
Nr.1 Whey  900 gram Extra order
15% Korting

Nr.1 Whey 900 gram Extra order

€ 35,50 € 30,00
Nr.1 Whey - Hype Nutrition
28% Korting

Nr.1 Whey - Hype Nutrition

€ 19,95 € 14,30
Nr.1 Whey - Hype Nutrition 450 gram
28% Korting

Nr.1 Whey - Hype Nutrition 450 gram

€ 19,90 € 14,25
Power Pakket - Hype Nutrition
16% Korting

Power Pakket - Hype Nutrition

€ 160,00 € 135,00
Pumping Iron - Hype Nutrition
30% Korting

Pumping Iron - Hype Nutrition

€ 39,90 € 27,95
SmartShake shakebeker
Nieuw 29% Korting

SmartShake shakebeker

€ 12,95 € 9,25
Smartshake Slim - Lady's size
29% Korting

Smartshake Slim - Lady's size

€ 12,95 € 9,25