Top

Buikvet verbranden voor een strakke buik

Snel buikvet verbranden voor een strakke buik

door Jasper Alblas

Buikvet is voor veel mensen een doorn in het oog als ze zichzelf in de spiegel bekijken. Het stoort veel mensen dat juist dit laatste randje buikvet maar niet wil verdwijnen. Eerlijkheid gebied te zeggen dat buikvet inderdaad erg hardnekkig kan zijn. Maar met een beetje doorzettingsvermogen is het prima mogelijk om ook het laatste randje vet weg te krijgen.
In dit artikel leer je hoe je met de juiste beweging en gezonde voeding snel kan afvallen. In dit artikel staat precies wat je moet doen om snel af te vallen rond je buik.

Buikvet

Een gezond en goed uitziend lichaam heeft vaak geen overtollig lichaamsvet. Veel mensen hebben daarom de wens om overtollig (buik)vet zo snel mogelijk kwijt te raken. Dit is een zeer goed voornemen want onderzoek wijst uit dat een hoog percentage buikvet de kans op verschillende chronische ziektes verhoogt.

De hoeveelheid lichaamsvet die je hebt heeft alles te maken met de voeding die je eet en de mate waarin je beweegt. Lokaal vet verbranden, bijvoorbeeld rond je buik, is moeilijk. Overtollig vet over je hele lichaam verbranden (incl. je buik) daarentegen is zeker wel mogelijk.

Overtollig vet kun je makkelijk verbranden door je voedingspatroon en je beweegpatroon te optimaliseren. Het vermeiden van koolhydraten in je voedingspatroon en het trainen van je buikspieren zijn een ideale manieren om het vet op je buik snel te doen verminderen.

Hoe je moet afvallen rond je buik

Stap 1 is het vermeiden van koolhydraten en stap 2 is het trainen van je buikspieren.
Eet een gezond dieet en vermeid koolhydraten. In dit artikel staat precies hoe je met een juist voedingspatroon het snelst kunt afvallen rond je buik en binnen korte tijd veel buikvet kunt verbranden.

In het kort komt het erop neer dat je weinig koolhydraten, voldoende eiwitten en veel gezonde vetten moet eten. Het eten van veel gezonde vetten lijkt misschien wat raar als je juist vet wilt verbranden. Maar uit wetenschappelijk onderzoek blijkt juist dat koolhydraten verantwoordelijk zijn voor overtollig lichaamsvet en niet de gezonde vetten.

Ook de juiste sportvoeding is essentieel om voldoende energie binnen te krijgen en toch goed te kunnen afvallen. Eerder in dit artikel staat al dat afvallen erg gezond is, als je het op de juiste manier doet.
 
Om succesvol af te vallen is het belangrijk om een duidelijk doel te zetten en direct actie te ondernemen. Voor mensen met veel overgewicht is de eerste 10 kilo afvallen vaak het moeilijkst. Deze 10 kilo maakt ook een groot verschil als je in de spiegel kijkt.
Om nu eindelijk eens van dat vervelend buikje af te komen is het een goed idee om direct nu actie te ondernemen. Het spreekwoord “van uitstel komt afstel” is volledig van toepassing op gewichtsverlies. De eerste paar weken kan het wellicht van onwennig zijn met het nieuwe eetpatroon en trainingsschema, maar op den duur ben je veel beter af.
Direct beginnen met afvallen voor een strakke buik: 3x per week buikspieroefeningen (al dan niet met behulp van een buikspier apparaat) en een koolhydraatarm voedingspatroon.

Over de auteur, Jasper Alblas

Op zijn website (www.jasperalblas.nl) geeft Jasper gratis informatie over gezond leven en gewichtsverlies. Kennis is macht, als het op gezondheid aankomt. Doe je voordeel met de gratis informatie die Jasper beschikbaar stelt.