Top

Chlorella poeder

Chlorella Poeder van Natruya, 100% Biologisch
Chlorella Poeder
, oftewel Chlorella Pyrenoidosa is al vele tientallen jaren het meest populaire voedingssupplement in Japan en Azië en heeft in deze landen vele miljoenen gebruikers.

Het is een uitgebreid bestudeerd supplement dat wordt gebruikt door heel veel artsen en homeopaten als een natuurlijk therapeutisch middel. Chlorella is een microscopisch kleine groene eencellige alg die boordevol voedingsstoffen zit, het word gekweekt in ondiepe zoetwatervijfers, voornamelijk in Azie.

Biologische Chlorella van Naturya

De Chlorella die wij verkopen in onze webshop van het top-merk Naturya, bevat zuivere actieve plantenstoffen zoals carotenoïden, vitamines, eiwitten en mineralen. De naam Chlorella stamt af van chlorofyl (bladgroen). Chlorofyl heeft een positieve invloed op vrijwel alle functies in het lichaam. De reden waarom Chlorella naast Spirulina zo aan populariteit heeft gewonnen is omdat het ons immuunsysteem op bijzondere wijze ondersteunt.

Chlorella heeft een vezelachtige celwand die zich bindt aan zware metalen en pesticiden. Op deze manier is chlorella in staat om ons lichaam te ontgiften. Daarnaast ondersteunt Chlorella het vermogen van ons lichaam om weefsel te repareren en genezen.

Naast het feit dat Chlorella het lichaam in bijna al haar voedingsbehoeften voorziet heeft het een aantal opmerkelijk eigenschappen die de gezondheid positief kunnen beïnvloeden. Zo stimuleert Chlorella bijvoorbeeld de aanmaak van T-cellen in het bloed (actief tegen virussen) en kan ze als dagelijkse detox worden gebruikt vanwege de ontgiftende eigenschappen. Dit zorgt voor meer veerkracht en meer energie. Chlorella is met recht een 'superfood'.

De goede eigenschappen van Chlorella poeder

 • Verbetert de weerstand
 • Zuivert het bloed
 • Geeft energie
 • Ontslakt, reinigt, filtert en ontgift het hele lichaam
 • Helpt de bloedsuikerspiegel reguleren en vermindert hiermee het hongergevoel
 • Perfect bij elk dieet
 • Zorgt voor een gezonde darmflora
 • Waarborgt een optimale stoelgang
 • Houdt het calcium gehalte op peil (bevat meer Calcium dan melk)
 • Bevat vitamine B12
 • Zorgt voor een betere opname van ijzer
 • Beschermt het lichaam tegen schadelijke stoffen
 • Helpt bij haaruitval en afbrokkelende nagels
 • Helpt tegen slechte adem
 • Vertraagt de gevolgen van het ouder worden
 • Bevat gemiddeld 58% plantaardig eiwit,(net als Spirulina) een prima vleesvervanger
 
Hoe kun je Chlorella poeder het beste gebruiken?
 
 1. Strooi Chlorella over een (vruchten) salade
 2. Los Chlorella poeder op in water
 3. Meng Chlorellapoeder met kokosolie en smeer het op je boterham of cracker
 4. Roer Chlorella poeder door een glas groente – of tomatensap
 5. Meng Chlorellapoeder  door yoghurt, kwark of welk nagerecht dan ook
 6. Roer Chlorella door een smoothie of shake
 

Chlorella poeder van Naturya is 100% zuiver en biologisch en natuurlijk zonder kunstmatige toevoegingen, het bevat ook geen bindmiddel of conserveermiddelen


 
 

Hoeveel Chlorella moet ik nemen?

Beginnersdosis: 3 gram per dag
Normale dosis: 5 gram per dag
Therapeutische dosis: 10 tot 20 gram per dag
 
Er is geen limiet in het gebruik, maar we raden aan deze zuivere Chlorella langzaam in het eetpatroon te introduceren. Het kan bij sommige personen in het begin milde diarree of misselijkheid veroorzaken.
 
Chlorella kan zowel 's ochtends als verspreid over de dag worden ingenomen. Innemen
met water vóór of met de maaltijd of voor het sporten.
 
De Chlorella-alg is zeer rijk aan vitamine A, bètacaroteen, vitamine B12, ijzer, en verschillende aminozuren. Het bevat alle B-vitamines, vitamine C, calcium, natuurlijke jodium, magnesium, zink en koper, en onverzadigde vetzuren. Pyrenoidosa Chlorella bevat de hoogste concentraties van chlorofyl (bladgroen) die tot nu toe op natuurlijke organismen zijn gevonden. 
 
Disclaimer: Sportvoedingweb doet geen claims over diagnose, behandeling of genezing van ziekten.  De inhoud van dit artikel is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. De informatie op deze website is niet geëvalueerd door medische deskundigen. De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg daarom altijd een medisch gekwalificeerde arts, bij voorkeur met kennis van natuurlijke supplementen voor aanvang van gebruik van supplementen.