Top

Citroen water bij sportvoeding

Drink iedere morgen een groot glas citroen water!

Citroen Water Sportvoeding

10 redenen waarom je iedere ochtend citroenwater moet drinken:

Een van de beste dingen die je voor je body kunt doen is 's morgens op je nuchtere maag een groot glas water drinken. Na een urenlange slaap ben je behoorlijk uitgedroogd en met een glas water zet je allerlei goede activiteiten in je lichaam weer in beweging. Nog beter is het om in dit water een schijf citroen uit te knijpen en daarna in je glas te laten plonsen.

Wil je weten waarom? Hier de 10 beste redenen:

1. Het verhoogt je immuunsysteem: Citroenen zijn rijk aan vitamine C en dat werkt geweldig tegen verkoudheid. Citroenen zijn bovendien rijk aan kalium, dat stimuleert de hersenen en de zenuwen. Kalium helpt ook de bloeddruk onder controle te houden.

2. Saldi pH: Drink elke dag citroen water, hiermee zal je de totale zuurgraad van je lichaam verlagen, hierdoor zullen allerlei schadelijke stoffen (zoals zware metalen) makkelijker afbreken. Citroen is een van de meest alkalische voedingsmiddelen op aarde.

3. Het helpt bij gewichtsverlies: Citroenen zijn rijk aan pectine vezels, die bij de strijd tegen hongeraanvallen helpen. Ook is aangetoond dat mensen die  een alkalisch dieet volgen sneller afvallen.

4. Spijsvertering: Citroensap helpt bij het wegspoelen van ongewenste voedingstoffen in je lichaam. Het stimuleert de lever om gal te produceren, dat is een zuur dat nodig is voor de spijsvertering. Een efficiënte spijsvertering vermindert brandend maagzuur en constipatie.

5. Is een diureticum: Citroensap zorgt ervoor dat je vaker gaat plassen, en helpt zo het lichaam zuiveren. Toxines worden daarom in een sneller tempo afgevoerd en het zorgt er tevens voor dat je urinewegen gezond blijven.


TIP: snij een citroen in partjes en vries deze los in. Neem iedere morgen een plakje uit de diepvries en doe dit in je glas, na circa 30 seconden ontdooit het plakje citroen en kun je het uitknijpen!


6. Verstrakt de huid: Het vitamine C-component helpt bij het verminderen van rimpels en vlekken. Citroen water zuivert gifstoffen uit het bloed en dat helpt je huid duidelijk ook. 

7. Verfrist adem: Dat niet alleen, maar het kan ook helpen bij het verlichten van tandpijn en tandvleesontsteking. Het citroenzuur kan ook het tandglazuur aantasten, hier moet je wel opletten. Ik geef toe, hier ben ik een beetje ongerust over.

8. Verlicht ademhalingsproblemen: Warm water met citroen helpt je te ontdoen van luchtweginfecties en zorgt voor stopzetting van die vervelende hoest. Er word gedacht dat het nuttig kan zijn voor mensen met astma en allergieën.

9. Houdt je Zen: Vitamine C is een van de eerste dingen die uitgeput raakt in je lichaam wanneer je je geest en lichaam aan stress onderwerpt. Zoals eerder vermeld; Citroenen zijn boordevol vitamine C.

10. Het helpt bij een schop onder die 'slechte' koffie gewoonte: Nadat ik een groot glas lauw warm citroen water gedronken heb, hunker ik 's morgens eigenlijk niet meer naar koffie. Dat is heel raar want ik ben een koffiejunk, ik kan het niet uitleggen, maar ik neem het graag voor lief.

Neem dus 's morgens meteen na het opstaan een groot glas citroen water, niet zo'n klein sap glaasje dus maar een ruim longdrinkglas van minstens 400 cc. en je zult merken dat je na een paar dagen lekkerder in je vel zit, er beter uitziet en al die kleine kwaaltjes zullen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Doen!

Deel dit bericht onder je vrienden!Door Jean-Paul Brinkman, sportvoedingweb