Top

Creatine veilig gebruiken?

Kun je Creatine veilig gebruiken?

Creatine wordt in erg veel onderdelen van de topsport gebruikt. Doordat het al jaren gebruikt wordt in de topsport zijn er ook erg veel onderzoeken geweest naar het product. Uit ongeveer honderd onderzoeken werd vastgesteld dat het gebruik van creatine minimale negatieve bijwerkingen heeft op het lichaam.


Onderzoeken wijzen uit dan in 95% van de gevallen de inname van creatine zorgt voor een positieve ervaring. De overige 5% van de nare bijwerken kwamen bijna altijd door een verkeerde dosis. De onderzoeken die werden gedaan door de Universiteit van Memphis in Amerika gaven louter positieve resultaten bij creatine gebruik.

Gedurende dit onderzoek van negen maanden kregen proefpersonen dagelijks een dosis van 5 gram toegediend. Waar velen negatieve bijwerkingen verwachtte waren er zelfs positieve bijwerkingen en helemaal geen negatieve bijwerkingen. Uit het onderzoek bleek dat de consumptie van creatine geen effect had op leverfuncties, nierfuncties en spierfuncties van de proefpersonen.

Positieve bijwerkingen
Hierboven werd het al even aangehaald, maar waar studenten van de universiteit negatieve resultaten verwachtte, bleek het tegenovergestelde. Het onderzoek had uitgewezen dat de consumptie van creatine voor een kleinere kans op diabetes en hartkwalen zorgt.

Hartkwalen en Diabetes
Hierboven werd al bevestigd dat het gebruik van creatine in positieve gevallen kan zorgen voor vermindering van de kans op diabetes en hartkwalen. Om precies te zijn vermindert het gebruik van creatine de kans op hartkwalen en diabetes met maar liefst 22%.

Vroeger
Zowel vroeger als nu bestaan er nog veel misverstanden over het gebruik van creatine. Zo zijn er veel artikelen te vinden met mogelijke bijwerken die niet berusten op feiten en waarheid. Zo staan er artikelen waarin bijwerkingen als braken en diarree besproken worden, dit kan alleen gebeuren door een verkeerde dosering, het ligt dan ook niet aan het product zelf.

Preventie
Omdat het gebruik van creatine de laatste tijd steeds meer toeneemt onder sporters is het belangrijk om op de hoogte te zijn van het product en de ins en outs. Je kunt dan ook problemen voorkomen door het gebruik van het product. Zorg goed voor jezelf en je lichaam, waardoor je al veel problemen kunt voorkomen bij het gebruik van Creatine. Houd jezelf aan de voorschriften en bouw het gebruik rustig op, zodat je het lichaam de tijd geeft om aan het product te wennen. Als je hier geen rekening mee houdt dan bevindt het product zich ineens in hoog concentraat in het lichaam waardoor je problemen kunt ondervinden.

Belangrijke aanbevelingen
  • Zorg dat je niet te snel intensief traint
  • Houd je aan de doseringen
  • Zorg dat je genoeg vocht opneemt
  • Bouw het creatine gebruik langzaam op

Conclusie
Als je zorgvuldig omgaat met creatine, en daarbij goed voor jezelf en je lichaam zorgt dan zult u geen slechte ervaringen krijgen door het gebruik van creatine! Je kunt er met een goed vertrouwen gebruik van maken zonder dat er zich eventuele problemen kunnen  voordoen.

Sportvoedingweb heeft een aantal super creatines voor scherpe prijzen in de aanbieding.De beste Creatine is van Hype Nutrition: Crea5 van Hype Nutrition. Deze Creatine bestaat uit maar liefst 5 soorten Creatine, die elk een specifiek opname moment hebben zodat de optimale werking gegarandeerd is.4 stuks Nr,1 Whey Hype Nutrition
23% Korting

4 stuks Nr,1 Whey Hype Nutrition

€ 142,00 € 110,00
BCAA Hype Nutrition
20% Korting

BCAA Hype Nutrition

€ 37,50 € 29,95
Burn pakket - Hype Nutrition
15% Korting

Burn pakket - Hype Nutrition

€ 67,95 € 57,95
Burner SF - Tested Nutrition - 120 tabletten
23% Korting

Burner SF - Tested Nutrition - 120 tabletten

€ 21,90 € 16,90
(tijdelijk niet leverbaar)
Crea5 - Hype Nutrition
33% Korting

Crea5 - Hype Nutrition

€ 29,90 € 19,95
Fitmiss - Snel Resultaat - Trainings Pakket
Nieuw 25% Korting

Fitmiss - Snel Resultaat - Trainings Pakket

€ 106,85 € 79,95
Killa Ketones - Grenade
8% Korting

Killa Ketones - Grenade

€ 29,75 € 27,25
Nr.1 Whey  900 gram Extra order
15% Korting

Nr.1 Whey 900 gram Extra order

€ 35,50 € 30,00
Nr.1 Whey - Hype Nutrition
28% Korting

Nr.1 Whey - Hype Nutrition

€ 19,95 € 14,30
Nr.1 Whey - Hype Nutrition 450 gram
28% Korting

Nr.1 Whey - Hype Nutrition 450 gram

€ 19,90 € 14,25
Power Pakket - Hype Nutrition
16% Korting

Power Pakket - Hype Nutrition

€ 160,00 € 135,00
Pumping Iron - Hype Nutrition
30% Korting

Pumping Iron - Hype Nutrition

€ 39,90 € 27,95
SmartShake shakebeker
Nieuw 29% Korting

SmartShake shakebeker

€ 12,95 € 9,25
Smartshake Slim - Lady's size
29% Korting

Smartshake Slim - Lady's size

€ 12,95 € 9,25