Top

Elimineer deze drie dingen uit je voorraadkast

Elimineer deze drie dingen uit je voorraadkast als je wilt afvallen


door Jasper Alblas

Eén van de grootste uitdagingen van succesvol gewicht verliezen is ongetwijfeld de verleiding van ongezond voedsel weerstaan. Dat is een hele klus, maar je kan het jezelf makkelijk maken door het probleem bij de wortel aan te pakken: wanneer je enkele ongezonde dingen uit je voorraadkast elimineert, wordt afvallen heel wat makkelijker! In dit artikel lees je enkele dingen die je maar beter niet in huis kunt hebben als je snel wilt afvallen en je gezondheid wilt verbeteren. Let op, het vermijden van deze ingrediënten en producten wordt geen makkelijke klus!
1. Suiker

De waarheid is schrijnend: vandaag is bijna iedereen in de westerse wereld verslaafd aan suiker. Dit fenomeen kwam echter niet uit de lucht vallen, want we zijn jarenlang geïndoctrineerd door een industrie die ons zoveel mogelijk ongezonde geraffineerde suikers wilt verkopen. Suiker zit inmiddels in bijna alle bewerkte producten en daarom is het erg moeilijk om toegevoegde suikers volledig uit je voorraadkast te verwijderen.
Een suiker-detox is echter zonder twijfel de moeite waard en je zal de gevolgen voor je gezondheid meteen ondervinden. Wanneer je minder toegevoegde suikers eet, gaat je lichaam beter werken en zal afslanken makkelijker gaan. Je bloedsuikerspiegel komt weer in evenwicht, je hebt meer energie en je evolueert vanzelf weer naar een gezond gewicht. Probeer suiker te vermijden door te kiezen voor natuurlijke producten die niet het resultaat zijn van een uitgebreid chemisch proces: ga voor eenvoudige groenten, een grasgevoerd stuk vlees of een lekker scharreleitje.

2. Gluten

Je hebt waarschijnlijk al heel wat slechte dingen gehoord over gluten en misschien sta je sceptisch tegenover die opvattingen. Dat er bepaalde mensen zijn die gluten-intolerant zijn en daardoor absoluut gluten moeten vermijden, staat buiten kijf. Wat veel mensen echter niet weten, is dat ook anderen, die niet allergisch zijn, negatieve effecten ondervinden van gluten.

Het gaat om een proces dat leptine resistentie heet. Leptine is een hormoon in je lichaam dat je hongergevoel reguleert. Door leptine weet je lichaam hoeveel het moet eten, maar dit proces wordt stevig in de war gebracht door gluten. Daarom raden we aan gluten zo veel mogelijk te vermijden.

3. Zuivelproducten

Meer dan 70 procent van de wereldbevolking heeft een vorm van lactose-intolerantie. Zuivelproducten uit je dieet schrappen heeft daarom niet alleen positieve effecten op je gewicht, maar ook op je spijsvertering. Wanneer je geen zuivelproducten meer eet, verandert dat de manier waarop je lichaam omgaat met voedsel grondig. Een goed werkende spijsvertering is één van de fundamenten van succesvol gewichtsverlies. Probeer daarom zuivelproducten zoals kaas en melk zoveel mogelijk uit je dieet te weren.

Je merkte het vast al: dit wordt geen makkelijke klus. De drie categorieën van producten die we in dit artikel aanhaalden zijn de ruggengraat van veel westerse eetgewoonten. Suikers, gluten en zuivelproducten lijken absoluut onmisbaar en het is bijna onmogelijk om ze meteen helemaal uit je dieet te elimineren. Zo’n ingrijpende verandering kan voor je lichaam kan trouwens erg zwaar zijn, zowel mentaal als fysiek. Daarom raden we aan om toegevoegde suikers, gluten en zuivelproducten slechts stapje per stapje te verwijderen uit je dieet.

Wil jij 10 kilo af vallen? Klik hier voor tips!

Over de auteur, Jasper Alblas

Op zijn website geef Jasper gratis informatie over gezond leven en gewichtsverlies. Kennis is macht, als het op gezondheid aankomt. Doe je voordeel met de gratis informatie die Jasper beschikbaar stelt. 

Lees hier alle artikelen van Jasper Alblas