Top

Fatburnes helpen bij afvallen

Fatburners, wat doen ze eigenlijk?

Helpen fatburners bij het afvallen?Sportvoedingweb
verkoopt tientallen verschillende afslank supplementen, ook wel 'fatburners' genoemd, we zullen je uitleggen hoe fatburners eigenlijk werken en zullen van de best verkochte producten wat meer op de ingredienten ingaan.
 
We zullen meteen maar met de deur in huis vallen: fatburners werken niet ..... althans, niet vanzelf. Zittend op de bank met een zak chips en een glas cola een fatburner of afslankpil innemen heeft geen enkele kans van slagen.

Maar waarschijnlijk wist je dit al, anders was je niet op deze website terecht gekomen. Je bent dus van plan om serieus aan je vetpercentage te werken (anders zou je geen artikel over fatburners lezen!).
 
De fatburners of afslankpreparaten die verkocht worden op onze website zijn uitsluitend van gerenommeerde A-merken en leveranciers, en komen voort uit de bodybuilding industrie. Mannen en vrouwen die serieus met het vormen van hun spieren bezig zijn moeten zeer intensief trainen en hebben een uitgebalanceerd voedingspatroon. Spieren zijn nu eenmaal beter zichtbaar als er weinig of geen vet voor zit.

Bodybuilders moeten vlak voor een wedstrijd zorgen dat ze 'droog' worden, waardoor er heel weinig vet en uitsluitend spieren zichtbaar zijn. Ze eten dus de laatste weken voor een wedstrijd een super strak dieet waarmee ze wel vet verliezen maar niet hun spieren. In deze periode slikken ze dus vaak fatburners en afslanksupplementen om de laatste restjes overtollig vet te verliezen.
 
Professionele bodybuilders hebben rondom wedstrijden soms een vetpercentage van onder de 5%!


Mr. Olympia Phil Heath had tijdens zijn laatste wedstrijd
in Las Vegas zelfs een vet percentage van minder dan 5%!


Wat is een gemiddeld vetpercentage?

Als we het gemiddelde vetpercentage willen bekijken, dan moeten we een onderscheid maken tussen mannen en vrouwen, vrouwen hebben namelijk van nature vaak een hoger vetpercentage dan mannen. Het berekenen van je vetpercentage kan best lastig zijn, bij veel sportscholen staat een gecombineerde weegschaal en vetpercentage meter. Ook zijn er bij de grotere drogisterijen keten vetpercentage meters te koop.
 
Gemiddelde vetpercentage vrouwen
Leeftijd – gemiddeld vetpercentage
20 tot 39 jaar – 28%
40 tot 59 jaar – 35%
60 en ouder – 35%
 
Gemiddeld vetpercentage mannen
Leeftijd – gemiddeld vetpercentage
20 tot 39 jaar – 17%
40 tot 59 jaar – 22%
60 en ouder – 24%
 
Maar wanneer heb je nu een te hoog vetpercentage?
 
Ook hier maken we weer een onderscheidt tussen vrouwen en mannen:
 
Vrouwen 
                          Te hoog        veel te hoog
20 tot 39 jaar: 33 tot 39%     meer dan 39%
40 tot 59 jaar: 34 tot 40%     meer dan 40%
60 en ouder:    36 tot 42%     meer dan 42%
 
Mannen 
                          Te hoog     veel te hoog
20 tot 39 jaar: 20 tot 25%     meer dan 25%
40 tot 59 jaar: 22 tot 28%     meer dan 28%
60 en ouder:    25 tot 30%     meer dan 30%
 
 
Ik hoor je al denken; 'maar wat is dan de ideale waarde van mijn vetpercentage?.
Onderstaande tabel geeft een indicatie van de ideale waarde aan:
 
Leeftijd          Man Vrouw
17-29              15% 25%
30-39              17% 27%
40 en ouder    20% 30%
 

Als je wilt gaan afvallen met fatburners is het zaak dat je eerst gaat
sporten en bewegen!Als je volledig ongetraind bent is het aan te bevelen eerst te gaan wandelen en krachttraining te gaan volgen in een sportschool, probeer wel een sportschool te vinden waar je begeleiding krijgt. Krachtsport zorgt ervoor dat je meer spieren krijgt en deze zorgen ervoor dat je automatisch meer vet verbrand. Door te beginnen met sporten verbeterd je conditie en hoe beter je conditie hoe hoger het percentage van de vetverbranding.Fatburners hebben dus alleen zin als je al een gezond voedingspatroon hebt
en regelmatig sport beoefend!

 

Hoe werken fatburners?
De fatburners en afslank supplementen van Sportvoedingweb zijn allemaal op natuurlijke basis. Kruidenpreparaten, vaak van planten uit exotische oorden waarvan vaak al eeuwen lang de stimulerende werking bekend is. Soms bevatten de supplementen een ruime dosis cafeïne, hoewel je in eerste aanzet hiervan af kunt vallen is het meer bedoeld als 'booster', zodat je je frisser en geinspireerd zal voelen bij het afvallen.

Van alleen cafeïne val je niet af dus zullen er altijd andere hulpstoffen aanwezig zijn als groene thee en koffie extract of bittere sinaasappel, zoals bijvoorbeeld bij Hype Fatburner 

Voor vrouwen hebben we een speciale lijn van FitMiss, waar ook een super fatburner bij zit; Tone. 

Eigenlijk hebben we teveel om op te noemen, iedere fatburner bestaat uit andere ingrediënten en heeft een andere uitwerking, je moet gewoon maar eens uitproberen welke het beste bij je passen.

Wetenswaardigheden
  • In Nederland heeft circa 50% van de mannen en 40% van de vrouwen last van overgewicht
  • Zware botten zijn niet zo zwaar dat ze erg veel invloed hebben op je gewicht
  • Iemand met zware botten mag maximaal twee kilo van zijn of haar lichaamsgewicht aftrekken. De smoes 'Ja, maar ik heb zware botten' gaat dus niet op
  • Meet je gewicht steeds op ongeveer het dezelfde tijdstip: het beste na het opstaan
  • Neem gewoon de tijd als je wilt afslanken. Bepaalde eetgewoontes en leefgewoontes verander je niet zomaar binnen de kortste keren
  • Gewichtstoename kan ook gewoon betekenen een toename van spierweefsel en versterking van de botten
  • Per persoon is genetisch bepaald waar vetreserve wordt opgeslagen. Bij mannen is dat vooral bij de buik. Bij vrouwen heupen, buik, billen en dijen. Ook is het zo dat vet het eerst verdwijnt waar het voor het laatst opgeslagen is. Dit is in tegenstelling dat veel mensen denken dat vet het eerst weg gaat bij de lichaamsdelen die getraind worden. Dat is dus niet zo

Veel succes met afvallen!