Top

Zorg ervoor dat je fit blijft tijdens je vakantie


Zorg ervoor dat je fit blijft tijdens je vakantieOm te zorgen dat je workout schema op peil blijft terwijl je op vakantie bent kan best een uitdaging zijn. Hieronder geven we enkele tips en oefeningen die je helpen om lekker fit te blijven tijdens je vakantie.

Tussen alle culinaire uitdagingen, dagen bomvol met toeristische activiteiten, en 'geen fitnessruimte direct in de buurt', is het niet eenvoudig je workout schema op peil te houden, hier zijn enkele tips om je terugval te voorkomen met fitness, terwijl je toch nog steeds lekker aan het genieten bent van je vakantie:

TIP 1
Neem je sportschool mee.
Vaak is er geen sportschool in de buurt om te bezoeken, terwijl je op reis bent. En, laten we eerlijk zijn, het vinden van een sportschool om te trainen is waarschijnlijk je laatste prioriteit in je vakantie. In plaats daarvan, neem je een kleine (lichte) uitrusting mee! Een weerstand band, een yoga-mat, en workout video's (op je telefoon of tablet) zorgen voor de perfecte 'in-room hotel fitness'. Een beetje zweten in je hotelkamer voordat de dag begint, is beter dan niets!

TIP 2
Zoek inspannende activiteiten!
Plan tijdens je vakantie een aantal activiteiten waarbij je moet bewegen. Wandelingen, paddle boarding, surfen, snorkelen, lange strand wandelingen bij avond licht .... zie je waar we heen willen hiermee? Sommige van deze activiteiten kunnen de hele dag duren en doen wonderen voor je lichaam en je kan toch volop genieten van je vakantie.TIP 3
Eet voornamelijk goed... en een beetje verkeerd.
Ja, ook jij zal je overgeven aan alle verleidingen die zich voordoen als je op vakantie bent. Maar probeer wel zo veel mogelijk af te zien van alcohol bij elke maaltijd en probeer het vette, gebakken voedsel tot een minimum te beperken, het zal je helpen voorkomen van een fitness-crash. En bedenk waarom je de afgelopen maanden zo hard getraind heb, is het je waard om dit hele lange traject in 14 dagen af te breken?

Als je een reis maakt houd je dan zoveel mogelijk aan de basics als je kunt: magere eiwitten, complexe koolhydraten en groenten. Vaak is het best mogelijk om de ober te vragen of de chef-kok iets aparts voor je kan bereiden. Bijna elk restaurant heeft de mogelijkheid om een gegrilde kipfilet, wat gestoomde groenten en wat rijst te bestellen, zonder veel zout, vet en andere toegevoegde oliën. Elke maaltijd uit eten kan best OK zijn als je maar voor de gezonde opties kiest van tijd tot tijd. Als je dat doet dan mag je jezelf af en toe best een beetje verwennen (dat moet zelfs, omdat je op vakantie bent!). Drink natuurlijk (heel) veel water gedurende de dag en na de maaltijd. En als het toch is fout gegaan neem je de volgende dag gewoon een balansdag.

TIP 4
Zorg voor voldoende rust.
Een van de beste dingen die je voor je lichaam kunt doen, is zorgen dat het genoeg slaap krijgt. Dit helpt bij de reparatie van je spieren en het herstellen van je energie niveaus. Verplaatsingen met bus, boot, trein of vliegtuig kunnen zeer vermoeiend zijn, dus doe je best om daarna minstens 8 uur slaap te krijgen. Een middag powernap op het strand kan ook wonderen voor je doen. Als vakantieganger heb je daar veel gemakkelijker tijd voor dan in je normale ritme. Immers, het doel van de vakantie is om een pauze van de stress factoren van het dagelijks leven in te lassen. Rust, ontspan, voed je lichaam, en blijf actief deze vakantie. Je lichaam en geest zullen je dankbaar zijn.

Heel veel plezier en succes met deze vakantie-fitness tips!


4 stuks Nr,1 Whey Hype Nutrition
23% Korting

4 stuks Nr,1 Whey Hype Nutrition

€ 142,00 € 110,00
BCAA Hype Nutrition
20% Korting

BCAA Hype Nutrition

€ 37,50 € 29,95
Burn pakket - Hype Nutrition
15% Korting

Burn pakket - Hype Nutrition

€ 67,95 € 57,95
Burner SF - Tested Nutrition - 120 tabletten
23% Korting

Burner SF - Tested Nutrition - 120 tabletten

€ 21,90 € 16,90
(tijdelijk niet leverbaar)
Crea5 - Hype Nutrition
33% Korting

Crea5 - Hype Nutrition

€ 29,90 € 19,95
Fitmiss - Snel Resultaat - Trainings Pakket
Nieuw 25% Korting

Fitmiss - Snel Resultaat - Trainings Pakket

€ 106,85 € 79,95
Killa Ketones - Grenade
8% Korting

Killa Ketones - Grenade

€ 29,75 € 27,25
Nr.1 Whey  900 gram Extra order
15% Korting

Nr.1 Whey 900 gram Extra order

€ 35,50 € 30,00
Nr.1 Whey - Hype Nutrition
28% Korting

Nr.1 Whey - Hype Nutrition

€ 19,95 € 14,30
Nr.1 Whey - Hype Nutrition 450 gram
28% Korting

Nr.1 Whey - Hype Nutrition 450 gram

€ 19,90 € 14,25
Power Pakket - Hype Nutrition
16% Korting

Power Pakket - Hype Nutrition

€ 160,00 € 135,00
Pumping Iron - Hype Nutrition
30% Korting

Pumping Iron - Hype Nutrition

€ 39,90 € 27,95
SmartShake shakebeker
Nieuw 29% Korting

SmartShake shakebeker

€ 12,95 € 9,25
Smartshake Slim - Lady's size
29% Korting

Smartshake Slim - Lady's size

€ 12,95 € 9,25