Top

Maca Poeder Superfood

Maca Poeder Superfood kopen bij Sportvoedingweb

Maca heet in het Latijn Lepidium Peruvianum. Lepidion betekent in het Latijn ´schub´ wat slaat op de kleine wortel. Een andere verklaring is dat het het woord lepidium de klassieke naam is voor tuinkers. Maca doet denken aan tuinkers; het is een laag groeiend plantje en de bladeren smaken ook enigszins naar tuinkers.

De Maca knol behoort tot de kruisbloemigen, net zoals boerenkool, broccoli, kool en raapjes. Het is een klein knolletje, ongeveer de grote van een radijs. Door de neutrale smaak, met een zweem van noten en een lichte toffee smaak, is het gemakkelijk toe te passen in de keuken.In het Nederlands wordt het ook Peruaanse ginsing genoemd. In Peru zegt men Chacon de Popovici, naar de biologe die er veel onderzoek over heeft gedaan in de jaren 60 van de vorige eeuw.
 
Sommige kruiden zijn meer waard dan goud; Maca is daar één van, het is een dure, zeldzame geneesplant. Het geneest vooral bloedarmoede, vermoeidheid, hormonale strress, verminderde vruchtbaarheid en is in veel Zzuid Amerikaanse landen een preventiemiddel tegen diverse soorten kanker.

De Indianen in de Andes aten voor de komst van de Spanjaarden al de wortel van maca. Ze consumeren het nog steeds rauw, gebakken, gekookt of geroosterd. Er wordt een pudding van gemaakt door het in melk te koken en als drank gebruikt, net zoals cacao. Er wordt zelfs een gefermenteerde drank van gemaakt. 
Strooi over Maca over granen en pap, of roer door soepen en shakes.

Peruanen doen er alles aan om dit geliefde gewas te koesteren. Het wordt gedroogd en gemalen op de traditionele manier om de kostbare vezels en koolhydraten te behouden. Het is makkelijk om maca in uw levensstijl op te nemen - roer dagelijks één of twee volle eetlepels in uw favoriete gerecht of drankje, of wees creatief met een blender en wat vers fruit, en creër een sensationele smoothie.

Gezondheidsvoordelen:
• Ondersteuning van het energie niveau
Bevat veel mineralen: en in het bijzonder ijzer (15mg/100mg) en calcium (285mg/100g)
• Ondersteunt het stabiliseren en reguleren van hormoonspiegels
Gunstige uitwerking op het libido


Deze eigenschappen maken dat Maca ideaal is voor mensen die hun lichaam tot het uiterste drijven. Of je nu een atleet bent, in een extreem klimaat leeft, of eenvoudig weg moet omgaan met de stress van het moderne leven; je kan altijd baat hebben van de gezondheid bevorderde eigenschappen van maca.
 
6 gezondheid voordelen van Maca

1. Verminderd Stress
Maca is een adaptogeen. De Oxford Dictionary definieert een ‘adaptogeen’ als ‘ een natuurlijke materie die het lichaam in staat stelt om zich aan te passen aan stress en die een regulerend effect heeft op de lichamelijke functies’.
 
Maca verhoogt het zuurstofvolume in het bloed. Dit helpt om ons aan te passen aan fysieke en omgeving stresselementen. Dit normaliserend effect noemt men homeostase. Ons lichaam is dan in perfect evenwicht met de natuur, zoals het zou moeten zijn. Een ander bekend adaptogeen is Ginseng.
 
2. Verhoogd energie en uithoudingsvermogen
De Inca’s, die Maca veelvuldig gebruikten, kende het vermogen van Maca om energie te verlengen en het uithoudingsvermogen te versterken. Ze gebruikten het als betaalmiddel in pre en post Columbiaanse tijdperk.
 
3. Verhoogd het libido
Maca bevat een schat aan mineralen zoals: calcium, koper, iodine, ijzer, magnesium, fosfor, potassium, selenium, zwavel, tin en zink. Maca heeft de kenmerken van een afrodisiacum en word reeds eeuwenlang aangeprezen voor zijn libido verhogende eigenschappen.

Studies hebben bewezen dat het de sperma productie verhoogt, vruchtbaarheid bespoedigd en een natuurlijk anti-depressief middel  is.
 
4. Reguleert het hormonen stelsel
Maca ondersteunt het klieren stelsel. Dit heeft een positieve uitwerking op de hormonen van de bijnieren. Het kan bijdragen tot herstelling van overbelaste bijnieren.
 
5. Regelt de schildklier
Een ander voordeel voor de gezondheid dat Maca ons schenkt, is dat het de goede werking van de schildklier ondersteunt. Het regelt hoe snel of traag je nodige energie omzet. Dus gunstig voor de stofwisseling.
 
6. Verhoogd je energie niveau
Door het hormonenstelsel in evenwicht te houden, de nodige aminozuren te leveren voor spierbouw, uithoudingsvermogen en energie te verhogen; versterkt Maca vitaliteit en en energie in heel het lichaam.

Hier vind je de Maca poeder van Naturya op Sportvoedingweb