Top

Herstellen na training

Het is van groot belang om je lichaam te laten herstellen van iedere training, dit wil je natuurlijk het liefst zo snel mogelijk want de volgende training staat alweer voor de deur. Om zo goed en zo snel mogelijk te herstellen zijn een aantal dingen belangrijk.

Zorg dat je basisvoeding gezond is, als je de juiste voeding binnen krijgt zorgt dit ervoor dat je voorraden optimaal zijn voordat je begint met inspannen. Dit geldt voor zowel eten als drinken. Als je lichaam goed is voorbereid zal het minder schade oplopen en valt er dus minder te herstellen na een training of wedstrijd. Gebruik supplementen, neem een Pre-Workout supplement of een supplement met Pep2Pro. Een ander heel goed pre-workout en tevens herstel supplement is bijvoorbeeld: Recov Bipeptides, in pilvorm, dus makkelijk in te nemen.

Optimaal herstellen

Robin van Roosmalen

Sportdrank met energie

Tijdens een langdurige inspanning kun je het lichaam ook helpen, door voldoende te blijven drinken en zo nodig een sportdrank met energie te gebruiken, zo kun je voorkomen dat de spieren gaan verzuren omdat de energievoorraad van het lichaam uitgeput is.

Eiwitten voor spierherstel

Het eerste half uur na je intensieve training staan de receptoren volledig open en schreeuwen je spieren om snelle eiwitten voor herstel. Het is belangrijk om zo snel mogelijk na de training eiwitten te nemen, bij voorkeur voorverteerde eiwitten of eiwitten die al afgebroken zijn tot aminozuren. Wei Isolaat (WPI) is ook ideaal omdat deze zo zuiver is en zeer snel opneembaar. Na de training vul je het tekort aan eiwit aan zodat de spieren makkelijker en sneller kunnen herstellen.

Naast een goede basisvoeding met de juiste aanvullingen voor, tijdens en na de inspanning is ook rust van groot belang. Om te zorgen dat de spieren optimaal kunnen herstellen is rust nodig, belast de getrainde spieren dus niet te snel opnieuw, zo voorkom je overbelasting en blessures.

Total Recovery Drink voor spier herstel

Inmiddels ervaren vele (top)sporters de grote voordelen van producten die bijdragen aan een snel herstel.
 

 

Als jij aan Robin van Roosmalen vraagt wat hij gebruikt na zijn training of wedstrijd zal hij zeker Total Recovery Drink van MDY noemen. Hij weet als geen ander dat hij zuinig op zijn lichaam moet zijn en snel moet herstellen, want de volgende wedstrijd staat alweer op het programma.

 
 
Nieuwe producten