Top

Summer sports alerts!Buiten sporten in de zomer, hoe fijn is dat? Het zonnetje zorgt bovendien voor een flinke portie vitamine D en een lekker kleurtje! Maar als de temperatuur boven de 25 graden komt, is het verstandig goed op te letten tijdens je training. Waar moet je nu zoal rekening mee houden en met welke tips hou je het ook langer vol in de hitte?

Warming up ook bij warm weer
Ook al is het buiten 25 graden, never forget your warming up! Jouw spieren hebben de tijd nodig om op te warmen. Een goede doorbloeding van je spieren maakt ze minder kwetsbaar voor blessures. Na de warming up komen je spieren sneller aan zuurstof en energie, wat resulteert in minder spierpijn.

Wacht niet met drinken tot je dorst hebt
Tijdens intensieve training met zomerse temperaturen kun je per uur wel 2 a 3 liter vocht verliezen. Om uitdroging te voorkomen, begin je dus al vóór het trainen met drinken. Drink ook regelmatig tijdens het sporten, ook al heb je (nog) geen dorst. Probeer na elke krachtoefening een paar slokken water te nemen en ben je bezig met cardio, drink dan om de paar minuten. Als je dorst krijgt, ben je dus eigenlijk al aan het uitdrogen. Maar let ook op dat je niet teveel drinkt want je lichaam kan niet meer dan 850 ml per uur vocht opnemen. Drink je meer, dan gaat het klotsen. En dat is weer niet fijn tijdens het sporten.

Water of sportdrank?
Water is een geweldige dorstlesser, maar geeft je geen extra energie. Bij niet al te zware en niet al te langdurige inspanning (minder dan 1 uur) heb je ook eigenlijk geen sportdrank nodig. De koolhydraten in sportdranken zorgen ervoor dat je je energieniveau kunt behouden, belangrijk dus bij intensieve of langdurige training. Een hypertone (sport)drank is minder geschikt tijdens het sporten, omdat de hoge concentratie suikers juist vocht aan je lichaam onttrekt. Drink tijdens het sporten ook geen frisdrank of vruchtensap. Neem bijvoorbeeld een BCAA drankje, dat zorgt ervoor dat je langer geconcentreerd door kunt gaan.

Luister naar je lichaam
Kramp, verbranding en oververhitting: het gebeurt sneller dan je denkt! Als je merkt dat je coördinatie achteruit gaat, je gaat zweten (of juist niet), je hoofdpijn krijgt, gaat rillen of misselijk wordt, pas dan je tempo aan en forceer niet. Stop en ga even zitten. Ga bij warm weer dus zeker niet je eigen grenzen aftasten. Om verbranding te voorkomen is het ook beter om ’s ochtends of pas vanaf de namiddag te sporten. Of in de schaduw. Wist je trouwens dat natte kleding (door zweet) meer UV-stralen doorlaat? En dat sporten op asfalt veel warmer is dan sporten op gras?

Kleed je licht en luchtig
Met luchtige en ademende stoffen kan zweet makkelijker verdampen en geef je je huid de kans om af te koelen. Lichtgekleurde kleding weerkaatst ook nog eens de zonnestralen, waardoor je minder last hebt van de warmte. Bewaar al dat zwart dus maar voor het najaar. Een leuk shirtje vind je hier

Tot slot: cooling down
Je lichaam heeft de cooling down nodig om langzaam weer in ruststand te komen. Dit zorgt, net als een goede warming up, voor minder blessures en spierpijn na het sporten. Het zware gevoel in je armen of benen na een training wordt bijvoorbeeld veroorzaakt door een ophoping van melkzuur. Een cooling down bevordert een snellere afvoer van dit soort afvalstoffen, en je hart komt weer tot rust ♥

Wil je snel resultaat zien van je zomer training en ook nog eens gezond en langer door kunnen gaan, neem dan deze aanbieding: Fitmiss Snel Resultaat pakket.

Wil je als als eerste onze artikelen lezen en meteen 10% korting ontvangen voor onze webshop! SCHRIJF JE DAN HIER IN

Veel plezier!
4 stuks Nr,1 Whey Hype Nutrition
23% Korting

4 stuks Nr,1 Whey Hype Nutrition

€ 142,00 € 110,00
BCAA Hype Nutrition
20% Korting

BCAA Hype Nutrition

€ 37,50 € 29,95
Burn pakket - Hype Nutrition
15% Korting

Burn pakket - Hype Nutrition

€ 67,95 € 57,95
Burner SF - Tested Nutrition - 120 tabletten
23% Korting

Burner SF - Tested Nutrition - 120 tabletten

€ 21,90 € 16,90
(tijdelijk niet leverbaar)
Crea5 - Hype Nutrition
33% Korting

Crea5 - Hype Nutrition

€ 29,90 € 19,95
Fitmiss - Snel Resultaat - Trainings Pakket
Nieuw 25% Korting

Fitmiss - Snel Resultaat - Trainings Pakket

€ 106,85 € 79,95
Killa Ketones - Grenade
8% Korting

Killa Ketones - Grenade

€ 29,75 € 27,25
Nr.1 Whey  900 gram Extra order
15% Korting

Nr.1 Whey 900 gram Extra order

€ 35,50 € 30,00
Nr.1 Whey - Hype Nutrition
28% Korting

Nr.1 Whey - Hype Nutrition

€ 19,95 € 14,30
Nr.1 Whey - Hype Nutrition 450 gram
28% Korting

Nr.1 Whey - Hype Nutrition 450 gram

€ 19,90 € 14,25
Power Pakket - Hype Nutrition
16% Korting

Power Pakket - Hype Nutrition

€ 160,00 € 135,00
Pumping Iron - Hype Nutrition
30% Korting

Pumping Iron - Hype Nutrition

€ 39,90 € 27,95
SmartShake shakebeker
Nieuw 29% Korting

SmartShake shakebeker

€ 12,95 € 9,25
Smartshake Slim - Lady's size
29% Korting

Smartshake Slim - Lady's size

€ 12,95 € 9,25