Top

Superfoods die zorgen voor betere seks!

9 Superfoods die zorgen voor betere seks!

Wist je dat de koning van Frankrijk, Hendrik IV, dagelijks (tot hij werd vermoord in 1610) elke ochtend een shot cognac dronk met daarin een eidooier om zijn 'libido' verhogen? Hij was dan ook getrouwd met Maria di Medici, een voorname dame uit een familie die bekend stond om hun kennis van geheime brouwsels en recepten. Door hun invloed was ook het Italiaanse hof overtuigd dat het eten van chili pepers, chocolade, kaviaar en oesters ieders seksuele ‘drive’ zou helpen toenemen.Er zijn veel gevallen bekend van de zoektocht naar wonderlijke remedies die het seksleven een boost kunnen geven. En dan met name door het eten van bepaalde soorten voedsel. Hier zijn een aantal superfoods die zeker de mogelijkheid hebben om je libido te activeren, die je stemming kunnen verbeteren en zeker invloed zullen hebben op je seksuele opwinding:

Honing
Honing is zacht, stickie en zoet, en het word ook wel het voedsel van de goden genoemd. En niet voor niets, studies tonen aan dat honing de mogelijkheid heeft om de productie van testosteron te verhogen, dit hormoon is verantwoordelijk voor het versterken van seksuele verlangens en orgasmes, zowel bij mannen als vrouwen. Het helpt je uithoudingsvermogen verbeteren en stimuleert de bloedsomloop, en is daardoor een natuurlijk verbetering van je seksuele krachten.

Ginseng
Ginseng wordt in de volksmond aangeprezen als een afrodisiacum, dit kruid kan je energieniveaus verhogen, het helpt bij het ontspannen van je spieren, bevorderen de bloedtoevoer naar de geslachtsdelen, helpt bij een stevige erectie en vergemakkelijkt je seksuele verlangens.

Maca
Maca is een ander kruid dat sterk beschouwd word om zijn krachtige afrodisiacum eigenschappen. Maca is afkomstig uit Zuid-Amerika en is gebruikt sinds de tijd van de Inca's om seksueel verlangen te laten ontbranden, het ondersteunen van je hormonale evenwicht en het vergroten van energie en kracht. Bij mannen zorgt het voor meer testosteron en zaadcellen, maar vooral vrouwen krijgen meer 'zin' bij regelmatig gebruik van Maca.

Bananen
Het is bijna ironisch dat deze fallus-vormige vrucht barst van de seksuele voordelen, waaronder seksuele opwinding. Er zijn studies die beweren dat het de prestaties van het mannelijk seksueel orgaan kan stimuleren. Vandaag de dag weten we dat bananen zijn rijk aan Kalium en B-vitamines die nodig zijn voor de productie van je seks hormonen.

Chocolade
Er is een reden waarom chocolade het perfecte Valentijnsdag geschenk is. Deze zoete traktatie bevat een stimulerende alkaloïde, genaamd theobromine, dat de seksuele opwinding beïnvloedt. Bovendien verbetert het je humeur. De Azteken spraken van chocolade ook al als 'voedsel van de goden’. Chocolade bevat meer antioxidanten dan rode wijn. Het geheim voor echte passie is dan ook de combinatie van deze twee stoffen!

Avcocado
De Azteken noemden de avocado boom ‘Ahuacuatl‘ wat 'testikel boom’ betekent . Deze heerlijke vrucht met een zacht romige structuur versterkt zijn seksuele kwaliteiten als je het mengt met zwarte peper, balsamico azijn of knoflook. Een zeer populair en effectief recept is dan ook: guacamole.

Knoflook
Ook knoflook verhoogt je libido en zorgt een boost in je sex leven! Het zit namelijk vol met allicine, een ingrediënt dat de bloedstroom verhoogt en de bloedvaten verwijdt, zodat er sneller en meer bloed naar je liefdes organen stroomt.

Amandel
Amandelen zijn al door de eeuwen heen een symbool van vruchtbaarheid. De geur wordt geacht passie en seksueel verlangen bij vrouwen op te wekken. Onze suggestie is om marsepein of noga te serveren als toetje bij een romantische diner. Succes verzekerd!

Vijgen
Hier is nog een heerlijk zoet fruit, net zo zoet als de hartstochten die het opwekt. De oude Egyptische en Griekse goden verschenen altijd met kettingen van vijgen, en beschouwden zelfs de vijgenboom als heilig. Maar ook in onze tijd is het in veel landen nog steeds gebruikelijk om vijgen op de deur van singles te hangen, met het vertrouwen dat dit zal snel zal zorgen een partner te vinden.

Eet ze en veel plezier daarna!Door Jean-Paul Brinkman
Aanbiedingen