Top

Supplementen voor vrouwen

SUPPLEMENTEN VOOR VROUWEN

Uit recentelijk onderzoek onder een grote groep vrouwen blijkt dat deze denken voldoende groenten en fruit te eten, terwijl slechts 45% dit ook werkelijk doet. Ook blijkt het niet altijd even makkelijk te zijn, om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) voedingsstoffen binnen te krijgen. Dit kan zijn omdat mensen het lastig vinden gevarieerd te eten, of dit kan zijn omdat je lichaam behoefte heeft aan meer of specifieke voedingsstoffen.
Om de juiste hoeveelheid voedingsstoffen binnen te krijgen, en dan met name de juiste hoeveelheid voor sporters, zijn er verschillende goede voedingssupplementen op de markt. Elk met een eigen werking. Welke supplementen voor jouw lichaam het meest geschikt zijn hangt af van het doel dat je wilt bereiken.

EIWITTEN
Eiwitten (whey poeder, isolaat e.d.) zorgen voor de opbouw, herstel en het behoud van spiermassa na inspanning. Na een training is het van groot belang om voldoende rust te nemen, maar met behulp van deze eiwitten kun je het herstelproces flink versnellen. Zo kun je eerder verder met trainen en zorg je er toch voor dat je goed herstelt.

Voldoende eiwitten eten is dus van belang voor herstel en spieropbouw. Op basis van alle gedane studies in de afgelopen jaren is naar voren gekomen dat meer dan circa 2 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht geen toegevoegde waarde biedt voor het ontwikkelen van spiermassa. Eiwitten haal je uit onder andere ei, kip, vis, kwark, vlees, enzovoorts, ter aanvulling kunnen dan eiwitshakes zoals Hype Nr.1 Whey en Fitmiss Delight gebruikt worden.

CREATINE
Creatine is voor de meeste krachtsporters erg effectief. Het is een stof die ook van nature in je lichaam voorkomt, maar dan in kleinere hoeveelheden. Door extra creatine te nemen kun je tijdens heftige inspanningen beter presteren en zorgt voor meer explosieve kracht. Je kunt bijvoorbeeld net iets sneller sprinten of net iets meer kracht zetten tijdens een oefening het bevorderd je kracht-en spieropbouw.

Creatine is een van de best onderzochte supplementen en is volledig veilig gebleken voor de meeste mensen. Er wordt vaak na een gebruiksperiode van circa 6 weken een stopweek ingelast. Je kunt dagelijks 2-5 gram creatine monohydraat nemen wat je prestaties zeker ten goede zal komen. op Sportvoedingweb hebben we tientallen A-merk Creatines: kijk hier: Creatine


AMINOZUREN
Aminozuren (BCAA e.d.) zijn de bouwstenen van eiwit. Ons lichaam heeft eiwitten nodig voor het herstellen en opbouwen van onze spieren. Het is vooral aan te raden om BCAAs te nemen wanneer er op een lege maag getraind wordt, om onnodige spierafbraak tegen te gaan bij krachttraining en duursport. Voor vrouwen heeft de exclusieve FitMiss lijn nu ook een BCAA supplement in 2 heerlijke smaken: FitMiss - BCAA

MULTIVITAMINE
Multivitaminen bestaan onder andere uit een hoop antioxidanten en verschillende vitaminen. Deze vitaminen zijn vooral goed omdat ze de natuurlijke energieproductie in het lichaam stimuleren.

Vitamines en mineralen zijn essentieel als je het uiterste vraagt van je lichaam. Wanneer je je lichaam maximaal inspant heb je de juiste vitaminen en mineralen nodig om weer te kunnen herstellen. Welke aanvullende vitamines je nodig hebt is heel erg persoonsgebonden en geheel afhankelijk van je sexse, lichaam, inspanningsniveau, voedingspatroon etc. Maar het is aan te raden om een specifieke multi voor vrouwen (of mannen, natuurlijk) te nemen. Goede multi's zijn Fitmiss Balance, Tested Nutrition Multivites of Opti Multi for Men.PRE-WORKOUT
Pre-workout supplementen zijn letterlijk vertaald supplementen om in te nemen voorafgaande aan een training (‘pre’ betekent ‘voor’). De meeste pre-workout supplementen bestaan uit een combinatie van snelle koolhydraten (suikers). Binnen enkele minuten na inname krijgt je lichaam nieuwe energie, kracht en focus. Tijdens het trainen kan dit zeker een verschil maken en resulteert dit in een zwaardere training, meer gewicht, sets en herhalingen. Pre-workouts kunnen een sterk positief effect hebben op je trainingen en zorgen dat je mentale instelling verbeterd (focus). Goede pre's die ook geschikt zijn voor vrouwen zijn: Pumpin Iron van Hype Nutrition of Fire Works uit de WOD serie van Scitec Nutrition

FATBURNERS
Fatburners zijn er in verschillende soorten en met verschillende ingrediënten. De belofte van fatburners houdt in dat ze de vetverbranding versnellen. Carnitine bijvoorbeeld, zorgt ervoor dat vetzuren worden getransporteerd naar de mitochondriën. Mitochondriën zijn een soort verbrandingsovens; hierin worden de brandstoffen omgezet in energie die je gebruikt voor inspanningen. De enige echte manier om vet te verbranden is minder calorieën eten dan je verbruikt. Fatburners zijn over het algemeen dan ook weggegooid geld zo lang je je voedingspatroon niet optimaliseert en voldoende inspanning verricht, als je dit op orde hebt kunnen fatburners je echt goed helpen om extra gewicht te verliezen. ook Tone uit de FitMiss serie is een uitstekende Fatburner: FitMiss Tone of Super HD powder van Cellucor.

4 stuks Nr,1 Whey Hype Nutrition
23% Korting

4 stuks Nr,1 Whey Hype Nutrition

€ 142,00 € 110,00
BCAA Hype Nutrition
20% Korting

BCAA Hype Nutrition

€ 37,50 € 29,95
Burn pakket - Hype Nutrition
15% Korting

Burn pakket - Hype Nutrition

€ 67,95 € 57,95
Burner SF - Tested Nutrition - 120 tabletten
23% Korting

Burner SF - Tested Nutrition - 120 tabletten

€ 21,90 € 16,90
(tijdelijk niet leverbaar)
Crea5 - Hype Nutrition
33% Korting

Crea5 - Hype Nutrition

€ 29,90 € 19,95
Fitmiss - Snel Resultaat - Trainings Pakket
Nieuw 25% Korting

Fitmiss - Snel Resultaat - Trainings Pakket

€ 106,85 € 79,95
Killa Ketones - Grenade
8% Korting

Killa Ketones - Grenade

€ 29,75 € 27,25
Nr.1 Whey  900 gram Extra order
15% Korting

Nr.1 Whey 900 gram Extra order

€ 35,50 € 30,00
Nr.1 Whey - Hype Nutrition
28% Korting

Nr.1 Whey - Hype Nutrition

€ 19,95 € 14,30
Nr.1 Whey - Hype Nutrition 450 gram
28% Korting

Nr.1 Whey - Hype Nutrition 450 gram

€ 19,90 € 14,25
Power Pakket - Hype Nutrition
16% Korting

Power Pakket - Hype Nutrition

€ 160,00 € 135,00
Pumping Iron - Hype Nutrition
30% Korting

Pumping Iron - Hype Nutrition

€ 39,90 € 27,95
SmartShake shakebeker
Nieuw 29% Korting

SmartShake shakebeker

€ 12,95 € 9,25
Smartshake Slim - Lady's size
29% Korting

Smartshake Slim - Lady's size

€ 12,95 € 9,25