Top

Het verhaal achter XenduranceXendurance klinkt als ‘te mooi om waar te zijn’. Toch komen vele atleten er dagelijks achter dat het echt werkt. Het is niet voor niets dat topatleten het als hun ‘geheime wapen’ beschouwen. Maar hoe werkt het nu eigenlijk, wat zit er precies achter en hoe weten we zeker dat Xendurance een veilig product is?
 
Het product
Xendurance is een product van de Amerikaanse top-producent X-endurance, een supplementen merk voor proffesionele atleten. Wanneer je op hoge intensiteit sport wordt er glycogeen aan je spieren ontrokken. Dit zorgt voor een verhoging van melkzuur in je spieren. Dit melkzuur valt direct uiteen in twee delen, te weten lactaat en zogenaamde hydrogene ionen. Hoewel veel mensen denken dat lactaat de vermoeidheid in spieren veroorzaakt, is niets minder waar. Het zijn juist de hydrogene ionen die een grote bijdrage leveren aan vermoeidheid, ook wel het brandende gevoel in je spieren genoemd. Deze ionen vertragen ook de mogelijkheid van spieren om samen te trekken, een beweging die nodig is om kracht te leveren voor die extra inspanning. 
 
En het is precies op dit punt dat Xendurance hulp biedt. In Xendurance zitten natuurlijke stoffen die zich hechten aan de hydrogene ionen. Deze zorgen ervoor dat ze geisoleerd worden en afgebroken. Zo komt er dus wel meer lactaat vrij, maar minder hydrogene ionen die het brandende gevoel en de vermoeidheid veroorzaken. Lactaat wordt aangewend als brandstof en zo krijg je ineens een hele andere werking van het vrijgekomen melkzuur in je spieren.
 
Xendurance bestaat geheel uit natuurlijke stoffen. De combinatie van deze natuurlijke stoffen zorgt ervoor dat Xendurance doet waarvoor het bedoeld is, namelijk het isoleren van die hydrogene ionen. 
 

Wetenschappelijk getest

Dit klinkt nog steeds fantastisch. Maar hoe weten we nu dat het werkt? Daarvoor zijn verschillende testen gedaan met Xendurance. 
 
De eerste test
Ten eerste is Xendurance het enige product in de wereld dat een zogenaamde Gold-standaard, derde partij, dubbelblinde, placebo-gecontroleerde, cross-over studie heeft, die ook nog een gepubliceerd is.
 
We benadrukken hier dat het getest is door een derde partij, omdat dit betekent dat de producenten niet wisten wie het product zou gaan testen. De producent van Xendurance heeft een bedrijf ingehuurd, dat absoluut geen weet had van Lifespan International en het product Xendurance. En de resultaten waren verbazingwekkend: een 15% reductie van melkzuur en een ‘met dubbele cijfers’ verhoging van de aerobe drempel.
 
De tweede test
Jürgen Sessner, hoofdonderzoeker van de eerste studie en eigenaar van Corpus Diagnostik, in Hilpotstein, Duitsland, was erg onder de indruk van deze resultaten over 10 dagen. Hij wilde daarom het product nog eens onderwerpen aan een eigen studie, maar dan over 30 dagen. Hierbij namen 5 van zijn professionele triatleten Xendurance. 

Hij concludeerde in deze tweede studie dat bij langer gebruik van Xendurance er een verdere verbetering optrad in de reductie van melkzuur. Daarnaast vond er een toename van de V02 Max plaats en konden de testpersonen een hoger vermogen aan. Al zijn atleten wilde het product blijven gebruiken.
 
De klinische resultaten van de dubbelblinde studie zijn uiteindelijk gepresenteerd tijdens de 6e jaarlijkse Europese Functionele Voedingsmiddelen Conferentie te Wenen, Oostenrijk, op 13 maart 2010. De resultaten werden gepubliceerd in the Clinical Journal of the European Society for Clinical Nutrition and Metabolism, (Vol 5, Supplement 1, 2010)

 
Certificering en testen op verboden stoffen
In de sportwereld is vertrouwen in producten van groot belang. Topsporters worden steeds vaker en regelmatiger getest op verboden middelen en moeten er dus vanuit kunnen gaan dat producten die ze gebruiken ‘schoon’ zijn. Daarom wordt Xendurance getest op verboden stoffen door een van ‘s werelds grootste en meest ervaren sporttestlaboratoria.
 
De producent van Xendurance, Lifespan International US, werkt samen met HFL Sport Science, ‘s werelds grootste en meest ervaren laboratorium als het gaat om controle op verboden stoffen in voedingssupplementen. Het laboratorium is ISO gecertificeerd en geaccrediteerd en voldoet aan alle anti-doping eisen. 
 
De analyses op Lifespan’s Xendurance zijn uitgevoerd met behulp van de nieuwste analyse-technieken. De analyses detecteren verboden stoffen tot tien delen per miljard voor steroiden en 100 delen per miljard voor stimulerende middelen. Deze analyses zijn erg kostbaar, maar onmisbaar voor professionele sporters die bijna dagelijks met de dopingproblematiek geconfronteerd worden. Lifespan International wil dan ook alles in het werk stellen om sporters te voorzien van het best geteste dopingvrije voedingssupplement.
 
Geteste Xendurance producten zijn genummerd (batch), gecatalogiseerd en opgeslagen tot aan de maximale houdbaarheidsdatum. Mocht een atleet die Xendurance gebruikt, positief getest wordten volgens de WADA (Wereld Anti Doping Autoriteit), dan zullen deze bewaarde en verzekerde batch monsters beschikbaar worden gesteld aan een derde partij en zo als bewijsmiddel dienen tegen eventuele claims met betrekking tot het gebruik van Xendurance. 
 
Xendurance is zowel INFORMED CHOICE & INFORMED-SPORT gecertificeerd. Dit zijn kwaliteitgarantiesystemen die garanderen dat de geteste supplementen vrij zijn van verboden substanties. De topsporter kan er van uit gaan dat supplementen met dit logo regelmatig worden getest op verboden substanties en zijn geproduceerd volgens de strengste GMP (Good Manufactering Practice) normen. 
 
Certificering
De productiefaciliteit van Xendurance gecertificeerd volgens de GMP standaard. Deze standaard waarborgt volgens de NSF de kwaliteit van het product. NSF International, een onafhankelijke non-profitorganisatie, certificeert onder andere de productiefaciliteit waar Xendurance wordt geproduceerd. Zo is de atleet verzekerd van het meest veilige en efficiente product dat verkrijgbaar is. 
 
Xendurance zelf heeft de ISO-17025 certificatie voor voedingssupplementen. Dit houdt in dat elk product analytische bepalingen ondergaat om zo verboden stoffen uit te sluiten en te voldoen aan de eisen van sport-organisaties als:
 
1. World Anti-Doping Agency (WADA)
2. International Olympic Committee (IOC)
3. National Collegiate Athletic Association (NCAA)
4. National Football League (NFL)
5. Major League Baseball (MLB)
6. National Basketball Association (NBA)
7. National Hockey League (NHL)
8. With Global and U.S. Anti-Doping testing and certification, Xendurance is taking all 
precautions and steps to ensure you a drug-free supplement.
 
Ervaar het zelf
Op dit moment zijn er verschillende topatleten die Xendurance gebruiken, en dagelijks te maken kunnen krijgen met een out-of-competition dopingcontrole. Met deze achtergrond kun je ervan op aan dat je een veilig, veelvuldig en vooral ook zorgvuldig getest product in handen hebt.

Nu is het alleen een kwestie van ervaren, zelf uitproberen en voelen hoe 
Xendurance jou helpt bij het verbeteren van je sportprestaties. Of je nu triatleet, wielrenner, voetballer, tennisser of hardloper bent. Xendurance helpt je het brandende gevoel in je spieren zo lang mogelijk tegen te gaan, je herstel te bevorderen en kan je aerobe drempel verhogen. Het is aan jou. 

Bestel hier> Xendurance 180 caps voor € 35,95

Kijk voor meer informatie en alle atleten op: www.xendurance.eu